Добро утро! Моля, влезте в профила си!

Решение №****/**.**.2024 по дело №****/2021

докладвано от съдия Иван Раденков


Анотация

Предмет на делото

По искова молба срещу Община Мъглиж за присъждане на обезщетение за имуществени и неимуществени вреди, произтичащи от отменени като незаконосъобразни два административни акта на кмета на Община Мъглиж – мълчалив отказ да издаде заповед за прекратяване на образувано срещу ищцата дисциплинарно производство и отменена заповед за наложеното ѝ дисциплинарно наказание “уволнение".

Въпрос

Как се реализира правото да се търси обезщетение за неимуществени вреди, които са последица от незаконосъобразното прекратяване на служебно правоотношение?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати.

Текст

Върховният административен съд на Република България – Трето отделение, в съдебно заседание на единадесети декември две хиляди и двадесет и трета година в състав:

Председател: МАРИО ДИМИТРОВ

Членове: ИВАН РАДЕНКОВ

АГЛИКА АДАМОВА

при секретар Ирена Кръстева и с участието

на прокурора Маринела Тотева изслуша докладваното

от съдията Иван Раденков

по административно дело №******г.

Производството е по реда на чл. 208 и сл. от АПК.

Образувано е по касационни жалби на Община Мъглиж и на Д. Нейкова срещу решение №******г. по адм. д. №******г. на Административен съд – София град.

Касаторът Община Мъглиж, чрез процесуалния си представител твърди, че решението, в частта в която Общината е осъдена, да заплати на Нейкова обезщетения за имуществени и неимуществени вреди, съответно и разноски по делото, също и в частта с която не е уважено искането на Общината за присъждане на разноски, е неправилно, поради съществени нарушения на съдопроизводствените правила, необоснованост и нарушения на материалния ...

Модул "AПК"

Съдебният акт, който искате да прочетете е част от съдържанието с добавена стойност на "Българското прецедентно право" – Модул "AПК", което е достъпно само за абонати. Той включва над 150 000 съдебни решения на Върховния административен съд с анотирани правни норми и обобщения на най-важните правни изводи.

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да се абонирате за Модул "АПК".

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Колко струва?

Абонаментът за "Българското прецедентно право" е на цената на едно кафе - 0.60 лв. на ден!**

Вижте всички абонаменти планове

** Осреднена цена абонамент с функционалност "Стандарт" за модули "ГПК"/"НПК".

В случай, че не сте сигурни какви ползи ще Ви донесе абонамента, можете да заявите напълно безплатен и неограничен пробен достъп за 7 дни*

ПРОБВАЙTE БЕЗПЛАТНО

*Пробният достъп е еднократен и предназначен само за нови потребители, които нямат профил в системата. Активирането му подлежи на предварително одобрение от редакторите ни.


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Пособия

Добавете в Бележника

Намерете свързан съдебен акт по номер/година на делото:

Въведете само основните думи/цифри от израза, който търсите. Избягвайте съюзи и предлози като "и", "или", "от", "на", "по", "за" и др.

Пример 1: Ако търсите практика за израза "нищожност поради липса на компетентност", въведете само "нищожност липса компетентност".

Пример 2: Ако търсите конкретен съдебен акт, напр. "Решение №129/25.07.2019 г. по адм. д. №4280/2018 г.", въведете само номера и годината на делото или на акта: "4280/2018" или "129/2019".
Обикновено, търсеният от Вас акт ще бъде сред бързите резултати, появяващи се непосредствено под полето за търсене.

Споделяне

Прочетени

Отзиви от нашите клиенти

Поздравления за полагания труд на целия екип на "Българско прецедентно право", който винаги съумява да предостави актуална информация по иначе променливата съдебна практика! Всичко написано е ясно, точно и разбираемо!
Продължавайте в същия дух и винаги се стремете към още по-голямо усъвършенстване!
Успех!

– Бети Дерменджиева, адвокат

Много полезно, държите винаги информиран за най-новите решения на ВКС! Лично аз съм се абонирала и получавам на електронната си поща цялата нова практика на върховната ни съдебна инстанция. Препоръчвам "Българско прецедентно право" на всички колеги!

– Десислава Филипова, адвокат

Всеки трябва да го има. Е, не всеки, само който истински упражнява професията.

– Валентина Иванова

Поздравления за екипа! Винаги представяте най - новата и интересна съдебна практика! Изключително полезни сте и ви следя с интерес!

– Христина Русева, адвокат

Dictum - Pro Bono

Получавайте най-важното от съдебната практика във Вашата електронна пощенска кутия.

Subscription Form